Dårlig samvittighed

Spørgsmål

Hej

Jeg føler at Gud er langt væk. Jeg lyver tit, fordi jeg er bange for at afsløre, at jeg har svært ved at sige nej og køber ting for at få det godt. Jeg er bange for, at jeg ikke kommer i himlen når jeg dør eller Jesus kommer igen, ønsker at finde Gud igen, jeg er psykisk ustabil. Vh. M

Svar

Kære M

Tak for din henvendelse.

Jeg kan se af dit spørgsmål, at du har det rigtig svært. Det er svært, når du føler, at Gud er langt væk. Det er en oplevelse mange sikkert har en gang imellem, selv om Gud ikke er langt fra nogen af os.
Der er kun en, der har været forladt af Gud og det er Jesus, men derfor er det alligevel svært for den, der oplever sig forladt.
- Jesus siger: Den der kommer til mig vil jeg aldrig støde bort. Paulus siger i Romerbrevet kapitel 7, vers 19, at ”det gode som jeg vil, det gør jeg ikke og det onde som jeg ikke vil, det gør jeg.”
Det gælder faktisk for os alle, så derfor er det godt at vide, at vi frelses udelukkede af nåde, på grund af det Jesus har gjort for os og ikke på grund af vore gerninger.

I Johannes evangeliet kapitel 3, vers 16 kan du læse: ”For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv.” - Vi må komme til Jesus og bede om tilgivelse, også selv om det er det samme vi kommer til at gøre forkert gang på gang.

Du skriver, at du ønsker at finde Gud igen, og det tror jeg bestemt, du kan få hjælp til, men du har brug for at tale med nogen om det. - I forholdt til at blive frelst og komme i himlen, så gælder det som sagt, at vi frelses af nåde, det kommer ikke an på noget, vi har gjort, men kun på det Jesus har gjort for vores skyld.

Jeg håber du må finde nogen at tale med om det, du er bange for, og de tanker du gør dig om Gud. Du skriver, at du er psykisk ustabil, Jeg håber du får god behandling for den ustabilitet, så du gradvist får det bedre. Netop, når du har psykiske vanskeligheder, mener jeg, du har meget brug for at tale med nogen om dine svære bekymringer.

Jeg ved ikke om du kommer i en kristen sammenhæng, men måske er det muligt at tale med en der. Det er også en mulighed at ringe til Psyktro-linien tlf. 24803022. Den er åben hver aften fra kl. 19-22, hvor der sidder en, der både er en erfaren kristen, men som også har kendskab til psykisk sygdom.

Jeg håber meget du må finde en samtalepartner, der kan hjælpe dig godt videre.

Med venlig hilsen

Inge Munk Møller
speciallæge i psykiatri

www.imm-psykiatriklinik.dk